برگزاری دوره آشنایی با انواع کوپلینگ در فولاد یزد

پنج شنبه هفته گذشته مورخ 7 بهمن ماه 95 دوره آشنایی با انواع کوپلینگ در فولاد یزد توسط شرکت مهندسی پگما تشکیل شد. کارکنان فولاد یزد در این دوره یک روزه با انواع کوپلینگ آشنا شدند. دکتر احسان خدایی و مهندس محسن فلاح، از مدرسین این دوره بودند.

 

photo_2017-02-03_07-49-38 photo_2017-02-03_07-49-10 photo_2017-02-03_07-55-33

برگزاری کارگاه آموزشی پایش وضعیت مقدماتی در کارخانه پتاس

در بیست و پنجم شهریورماه، بنابه درخواست کارخانه ­ی پتاس، یک دوره کارگاه آموزشی یک روزه در آن کارخانه توسط آقای دکتر رفیعیان ارائه شد. در این دوره جمعی از مهندسان آن کارخانه با روش­های نگهداری و تعمیرات و نیز روش­های پایش وضعیت آشنا شدند و در خصوص استقرار نظام پایش وضعیت در آن کارخانه به بحث و تبادل نظر پرداختند. این کارخانه اولین واحد تولید پتاس در کشور و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پتاس در خاورمیانه محسوب می­شود که در نزدیکی شهرستان خور و بیابانک واقع در استان اصفهان قرار گرفته است.

 

برگزاری کارگاه آموزشی بالانس در پایتخت انرژی ایران

 

دکتر منصور رفیعیان،‌ مدرس دوره های بالانس در عسلویه، بیان کرد: بنابه درخواست مجتمع گاز پارس جنوبی واقع در عسلویه یک دوره کارگاه آموزشی با عنوان اندازه گیری و رفع نابالانسی برای کارشناسان آن مجتمع برگزار گردید. در این دوره سه روزه که به مدت 18 ساعت بود شرکت کنندگان با مفاهیم اولیه مبحث بالانس ماشینهای دوار، روش اندازه گیری، استانداردها و نکات فنی بالانس آشنا شدند و سپس روشهای بالانس تک صفحه ای و دو صفحه ای و نیز بالانس روتورهای انعطاف پذیر را فراگرفتند.

asalooye1

وی افزود: در این کارگاه روشهای بالانس به شیوه های مختلف برای درک کامل فراگیران ارائه شد. این کارگاه بنابه درخواست مجدد آموزش مجتمع مربوط در یک مقطع زمانی دیگر در دی ماه تکرار شد.

 

آغاز برگزاری دوره­های متنوع آموزشی

امروزه بر کسی پوشیده نیست که بدون کسب دانش کافی در یک زمینه امکان فعالیت حرفه­ای و قابل قبول میسر نیست. حتی تجربه­ی کار نوعی آموزش دراز مدت به همراه سعی و خطاست که هزینه­ی زیادی را به مدیران و صاحبان صنایع وارد می­کند. بدیهی است که اگر فردی بتواند طی یک دوره­ی کوتاه مدت  آموزش­های تخصصی در زمینه­ی کاری خود را کسب کند خواهد توانست در زمانی کمتر و با هزینه­ای بسیار پایین در کار خود موفق باشد. اگر اندکی توجه کنیم برخی از صنایع  باسابقه زیاد، نظیر صنعت نفت، همچنان به امر آموزش پرسنل خود چه در بدو ورود و استخدام و چه در ادامه­ی کار تأکید دارند زیرا تاکنون نتایج خوبی از آن گرفته­اند. متأسفانه هنوز برخی فکر می­کنند که آموزش امری هزینه­ای است در حالی که نوعی سرمایه­گذاری است که نتایج مثبت زیادی به همراه دارد. گاه ریشه­ی مشکل هزینه­بر رخ داده در یک کارخانه فقط بی­اطلاعی یک فرد و در نتیجه عملکرد نادرست او بوده است. بنابراین پیشنهاد ما این است که در هر زمینه­ای که اشتغال دارید خود را به طور علمی در همان زمینه تقویت کنید تا به مرور زمان و با کسب تجربه در کنار آن به فردی حرفه­ای در آن زمینه تبدیل شوید.

با عنایت به موارد فوق و با تکیه بر پتانسیل فردی پرسنل و نیز با داشتن مجوز فعالیت­های آموزشی، این افتخار را دارد که با برگزاری دوره­های آموزشی زیر به رونق امور مهندسی، ترجیحاً مرتبط با پایش وضعیت، در خدمت صنایع استان یزد و استان­های همجوار باشد. عناوین دوره­ها به شرح زیر هستند:

برای مشاهده جزییات بر روی عنوان دوره ها کلیک کنید.

۱-ارتعاشات صنعتی ۱ (اندازه­گیری و تحلیل ارتعاشات)

۲-ارتعاشات صنعتی ۲ (بالانس تجهیزات دوار)

۳-ارتعاشات صنعتی ۳ (همراستاسازی ماشین­ها)

۴-سیستم­های اندازه­گیری (ابزار دقیق-سنسورها و ترانسدیوسرها)

۵-پردازش سیگنال­های ارتعاشی

۶-آنالیز مودال

۷-معرفی استانداردهای ارتعاشی

۸-معرفی و مقایسه­ی انواع کوپلینگ­ها

۹-نقشه­کشی رایانه­ای حرفه­ای

۱۰-تولرانس­های ابعادی و هندسی

توجه:

۱-محل برگزاری این دوره­ها در یزد یا هریک از مراکز صنعتی که درخواست داشته باشند می­تواند باشد.

۲-امکان ارائه­ی مدرک از دانشگاه یزد یا انجمن مهندسان مکانیک ایران برای شرکت­کنندگان وجود دارد.

۳-برای هر نوع سؤال در خصوص دوره­های فوق با مسؤول برگزاری دوره­ها آقای دکتر رفیعیان تماس بگیرید.

یا از طریق فرم “تماس با ما” سوالات خود را به صورت مستقیم ارسال کنید.

سيستم های اندازه گيری

مدت: 24 ساعت

1- مقدمه(لزوم آشنايي، مفاهيم و تعاريف، ابزارهاي اندازه گيري، طبقه بندي وسايل اندازه گيري، كاليبراسيون وسايل اندازه گيري، رفتار مطلوب يك سيستم اندازه گيري، مشخصه هاي وسايل اندازه گيري، خطاها)

2- سيستمهاي ابزار دقيق الكترونيكي(معرفي، اجزاي سيستم ابزار دقيق الكترونيكي، تحليل مهندسي، مانيتورينگ و كنترل فرايندها)

3- تحليل مدارهاي الكتريكي(مقدمه و تعاريف، اجزاي الكتريكي پايه، قوانين كيرشهف، قضيه تونن و نورتن، ديود، ترانزيستور و دروازه، مدارهاي مستقيم و متناوب، تابع پاسخ فركانسي، سازگاري امپدانس)

4- ابزارهاي دقيق ثبت آنالوگ(مشخصه هاي عمومي، ولت مترها، گالوانومتر دارسونوال، خطاهاي بارگذاري ولت متر، ولت مترهاي تقويت شده، ولت مترهاي پتانسيومتري، ثبات ها، اسيلوگراف، اسيلوسكوپ، نوار ضبط)

5- ابزارهاي دقيق ثبت ديجيتال(مقدمه، كدهاي ديجيتال، فرايند تبديل سيگنال، مبدل ديجيتال به آنالوگ و آنالوگ به ديجيتال و …)

6- حسگرهاي به كار رفته در مبدل ها(مقدمه، پتانسيومترها، كرنش سنج ها، حسگرهاي جريان گردابي، حسگرهاي پيزوالكتريك، حسگرهاي پيزو مقاومتي، حسگرهاي فتوالكتريك، آشكارسازها، سلول هاي رساناي نور، ديودهاي نوري نيمه رسانا، آشكارسازهاي دماي مقاومتي، ترميستورها، ترموكوپل ها، نوسانگرهاي كريستالي)

7- مدارهاي آماده ساز سيگنال(مقدمه، منابع تغذيه، مدارهاي پتانسيومتري، پل هاي وتسون، تقويت كننده ها، فيلترها، مودولاسيون دامنه)

8- اندازه گيري نيرو، گشتاور و فشار

9- اندازه گيري جابه جايي، سرعت و شتاب

10- اندازه گيري دما

11- اندازه گيري جريان سيالات

مرجع:

كتاب: سيستم هاي اندازه گيري ترجمه: منصور رفيعيان انتشارات: فدك ايساتيس يزد 1390

ارتعاشات صنعتی 1

1- مقدمه (مروری بر مفاهيم پايه ارتعاشات، امپدانس، عايق­سازی ارتعاشی، سرعت بحرانی روتورها، حوزه­های زمان و فرکانس، تشديد و فرکانس طبیعی و تبديل سريع فوريه)

2- معرفی ابزارهای اندازه­گيری ارتعاشات(حسگرها و مبدل­ها، تحليل­گرهای FFT، فيلترها، کابل­ها، لرزاننده ارتعاشی، فيلتر ردياب، پديده اليازينگ و ابزارهای جانبی)

3- عيوب متداول ماشين­ها(نابالانسی، ناهمراستايی، تشديد، چرخدنده­ها، تسمه و پولی و غيره و نشانه­های ارتعاشی آنها)

4-روش های مانيتورينگ ارتعاشات(روشهای نصب مبدلها، دياگرام­های قطبی و آبشاری، آزمونهای تعيين نقاط تشديد، مسيرهای چرخشی، رديابی ترک و غيره)

5-معرفی روشهای پايش وضعيت ماشين ها(آناليز ارتعاشات، آناليز روغن، ترموگرافی و صداسنجی)

6-معرفی روشهای مختلف نگهداری و تعميرات(تعمير به هنگام شکست، تعمير دوره­ای، تعمير پيش بينانه)

مراجع:

  1. Victor Wowk, “Machinery Vibration: Measurement and Analysis”, 1991.
  2. Berry, J.E., “Predictive Maintenance and Vibration Signature Analysis”, Technical Associates of Charlotts Inc., 1994.
  3. Randall, R.B., “Frequency Analysis”, Bruel and Kajer., 1987.